Optreden RKMOGB&Z


Waar zijn ze gebleven, de Poeziealbums? Elk meisje van toen had er wel een, vol met gedichten – standaard of zelf verzonnen – met prentjes versierd. Om die Poeziealbums én die meisjes van toen gaat het ons. Die meisjes van toen uit Chaam en wijde omgeving.

Herinneringen maken het leven van weleer vaak mooier dan dat het ooit is geweest. Zoveel is wel duidelijk, maar ondanks dat, bestaat bij ons de stellige overtuiging dat in de jaren 50-60-70 van de vorige eeuw elk meisje wel een Poeziealbum had. Ouders, Opa’s & Oma’s, tantes, de buurvrouwen, ze schreven er in én vriendinnen, heel veel vriendinnen. Een echt meisjesdingetje; jongens hadden er geen en werden ook nauwelijks uitgenodigd om erin te schrijven, maar dat terzijde. Die albums moeten toch ergens gebleven zijn. Allemaal weggegooid of op de brandstapel lijkt ons onwaarschijnlijk. Op zolder in de oude doos, misschien?

Op zoek naar meisjes van toen, mét hun Poeziealbum, uiteraard! Om er op zondagmiddag 30 april 2023 Bij Toontje Schoen in Chaam zelf uit voor te lezen. De meisjes van toen lezen voor uit hun Poeziealbum en RKMOGB&Z zorgt voor de muzikale omlijsting, met min of meer bekende liederen waarin meisjes van altijd bezongen worden.

Meld je aan!

Schroom niet! Ga op zoek in de oude doos op zolder en meld je snel aan vóór dinsdag 11 april 2023 via tiptaptop@ziggo.nl.

De oude mannen van nu nemen dan contact met je op om verdere afspraken te maken.

En de oude mannen van nu? Dat zijn de heren van het gezelschap RKMOGB&Z. Ze waren ooit lid van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen uit Oosterhout, hingen hun blaasinstrument aan de wilgen en kozen enthousiast voor een ander, voor een aantal een nieuw, instrument … en dat is soms nog goed te horen …. Maar net als in hun vorige leven vol muziek beschouwen ze zichzelf als een culturele minderheid, die het leven van alle dag rijkelijk overgiet met de Vastenavondsaus. De mannen van RKMOGB&Z waren al eerder te gast Bij Toontje met hun programma: ‘Liefde zat … tot de dood er op volgt’.

Op naar een bijzondere middag die nog lang zal heugen Bij Toontje Schoen en zoals altijd: bloempjes verwelken, scheepjes vergaan, maar onze liefde blijft altijd bestaan.

Wees gegroet van oude mannen van nu!

Tip Tap Top, mijn inkt is op …